30. juni 2016, deltog Greenland Oil Spill Response i folkemødet ”Qassimiuaarneq” i Nuuk for at diskutere sikkerhed og beredskab

Adm. Direktør Lonnie Wilms deltog på vegne af GOSR i en paneldiskussion med Beredskabschef for Kommuneqarfik Sermersooq Knud Petersen, Politimester Bjørn Bay fra Grønlands Politi og Kaptajnløjtnant Nils Westergaard fra Arktisk Kommando. Moderator for panelet var Adjungeret Professor Uffe Jakobsen fra Ilisimatusarfik/Grønlands Universitet.

På baggrund af den nye forsvarsanalyse for Arktisk som anbefaler øget brug af frivillige i det grønlandske beredskab, fortalte paneldeltagerne om deres erfaringer og holdninger til at bruge frivillige i beredskabsøjemed.

Der var enighed blandt paneldeltagerne om at den grønlandske befolkning meget gerne vil hjælpe i en beredskabssituation, men at det er svært at organisere frivilligheden, hvilket også kommer til udtryk ved at både brandvæsenet og Greenland Oil Spill Response har svært ved at rekruttere det antal frivillige de ønsker til deres organisationer, derfor var bekymringen både blandt Politi, brandvæsen og Greenland Oil Spill Response at en ny frivillig organisation vil gøre det endnu sværere at rekruttere til deres organisationer.

Se billeder her: http://sermitsiaq.ag/masser-billeder-sidste-dag-qassimiuaarneq

Recommended Posts