Som følge af et §37 (nr.157) har netavisen sermitsiaq.ag bragt en artikel med overskriften ” Greenland Oil Spill Response balancerer på konkursens rand”

En konkurs er en retlig behandling af en insolvent persons aktiver og gæld. Insolvens betyder i konkursmæssig sammenhæng, at man ikke kan betale gældens ydelser, efterhånden som den forfalder. Greenland Oil Spill Response har en sund likviditet og har ingen problemer med at betale sine kreditorer.

Selskabet har end heller aldrig optaget lån. Der blev i §37 spørgsmålet spurgt ind til selskabets gæld, likviditet og fremtidsudsigter. Realiteterne er at olieselskaberne ikke er særligt investeringsvillige for tiden og at flere af eneretstilladelserne ud for den grønlandske vestkyst har varslet tilbagelevering. Derfor har ledelsen i Greenland Oil Spill Respones været i dialog med selvstyret siden starten af 2016 om hvordan selskabets fremtid ser ud. Det er korrekt at såfremt der ikke sker ændringer i selskabet, vil pengekassen løbe tør i starten af 2018.

Det sagt så besidder selskabet dog en egenkapital på små 20 millioner kroner i form af udstyr og er gældsfrit. Så at påstå at Greenland Oil Spill Response balancer på konkursens rand er direkte forkert.

Greenland Oil Spill Respones indgår i øjeblikket i tæt dialog med selvstyret om fremtidsmulighederne for selskabet og har store forventninger om at der findes en vej til gavn for både selskabet og Grønland.
Greenland Oil Spill Response besidder nemlig en betragtelig mængde olieforureningsudstyr samt flere færdiguddannede semifrivllige oliespildsbekæmpere som vil kun komme det grønlandske miljø til stor gavn såfremt der opstår en større olieforurening.

Samtidig skal det siges at omverdenen tror på Greenland Oil Spill Response’s fremtid; selskabet er med i et EU finansieret miljøprojekt som løber over de næste to år og den tilbageværende olieindustri har valgt at sponsorere nyt udstyr i 2016 samt uddannelse af nye oliespildsbekæmpere.

For årsregnskab 2015, se: HER

For §37 spørgsmål og svar, se: http://www.inatsisartut.gl/inatsisartuthome/paragraf36.aspx

Recommended Posts